Gamba ini diambil ketika menziarahi negara org and very hard to find halal food..so we end up bringing lots of maggi and brahim. masa tu agak sejuk jadi masak je apa pun mmg licin..apatah lagi adik beradikku semuanya tentera2 belaka.bahan dan cara2nya mudah shj. rasanya takperlu dinyatakan disini pun sebab mungkin ianya menjadi pilihan dirumah ketika tiadanya lauk utk dimasak. neway, bawang putih dihiris, bawang merah dihiris, lada kecil, telur, maggi kari, lots of sayur.paling penting ada tomato. mula2 tumiskan bwg merah, bwg putih dgn sdikit minyak.agak2 layu, masukkan perencah maggi kari dan tumis sampai naik bau. kari ditumis dlu supaya naik rasanya compare dgn bila masuk after dah bubuh air. dan kari yg ditumis dulu lebih sedap rasanya and very rich aroma. tp for a healthier way, xperlu ditumis dulu bawang dan kari, terus didihkan air mcm biasa..kemudian masukkan air secukupnya.agak2 mdidih, masukkan telur, maggi, sayur dan lada. satu2 lah jgn semua in one time.sudah masak kesemuanya maka bolehlah dihidangkan...
PROMOSI POSTER UNTUK SEKOLAH2 2017
7 years ago
0 comments
Post a Comment